Memorijal “Miroslav Antić” u znaku Raše Popova
June 28, 2017
ZK Mokrin (14 articles)
0 comments
Share

Memorijal “Miroslav Antić” u znaku Raše Popova

Memorijal “Miroslav Antić” u znaku Raše Popova

U okviru 32. Memorijala “Miroslav Antić”, mokrinski Varoški trg još jednom je bio scena za maštanje, mesto okupljanja prijatelja i poštovaoca velikog pesnika, novinara, reditelja, slikara, čoveka.
Ovogodišnji Memorijal bio je na poseban način obeležen i nedavnim odlaskom Raše Popova, još jednog velikog pesnika koji je rođen u Mokrinu.
U čast dvojice maštara, sanjara, okupile su se različite generacije: oni srećnici koji su imali to zadovoljstvo da ih lično upoznaju , kao i oni koji su čitajući njihove stihove sačuvali dete u sebi.

RTV (Martin Martinov)

A na glavnom mokrinskom sokaku, Varoškom trgu, ponovo se sanjalo pod vedrim zvezdanim nebom najvećem sanajru u čast . Atmosfera 32. Memorijala bila je obeležena i sećanjem na Rašu Popova, još jednog velikog Mokrinčanina koji nas je nedavno napustio. Fizički, veliki pesnici više nisu tu, ali vrednosti ostaju:

Prisetivši se trenutaka kada je osvijo nagradu recitujući “Besmrtnu pesmu”, glumac Đorđe Marković radovao se trenutku što će te stihove izgovoriti baš u Mikinom rodnom Mokrinu.

Pesnici, novinari, šereti, boemi, dobri ljudi sve su to i još mnogo više bili Mika i Raša. Kako bi to Miroslav Antić rekao: I najveći je život kad nisi svestan da živiš, nego misliš da sanjaš. Baš kao u dane detinjstva, veliki pesnici šćućurili su se u nekom mkutku vedrog neba nad Mokrinom i dalje sanjaju.

ZK Mokrin

ZK Mokrin

Comments

No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write comment

Your data will be safe! Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person. Required fields marked as *